2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Ten kur teka upė Nilas, ten gyvena krokodilas.

















Paskutiniu metu Angelo negali ramiai praeiti pro kanalizacijos dangčius: būtinai įkiš pirščiuką tiek į vieną, tiek į kitą jų skylutę (koks džiaugsmas, jei jų daugiau nei dvi :D), paskui man paslaptingu balsu sušnibždės, kad ten ryklys arba krokodilas gyvena.

Dėl šių dviejų plėšrių gyvūnų Angelo tiesiog eina iš proto. Jų nesibijo, vos tik kas ir apie juos išsijuosęs šneka ir šneka. Angelo įsidėmėjo ryklį, kai mes dar šią žiemą žiūrėjome animacinį filmuką apie žuviuką Nemo. O iš kur krokodilą pasigavo, tai suku galvą, niekaip nesugalvoju.

Spėkite, kokią dainelę, labai į temą, sugalvojau padainuoti Angelui? O gi apie krokodilą, gyvenantį Nilo upėje:

Ten kur teka upė Nilas,
Ten gyvena krokodilas.
Krokodilas išsižiojo
Ir nukando tėtei/mamai/Angelui koją/ranką.

Kartais Angelo manęs paprašo, kad padainuočiau dainelę apie tai, kaip krokodilas nukando mašinai ratą... Kur gi aš dingsiu - dainuoju :D

Angelo mokosi šias eilutes deklamuoti, bet truputuką persistengia, nes per daug dažnai kartoja žodį "krokodilas" ir jį įterpia net ten kur visai jo nereikia :)

O jūs gal žinote kokį smagų eilėraštuką apie ryklį? Ačiū ;)

p.s. beieškodama krokodilo nuotraukos interneto platybėse, užtikau šį keptą krokodilą. Gražumėlis! Kai turėsiu laiko, būtinai jį iškepsiu Angelui.

2 komentarai:

  1. kadangi jums tinka ir vokiški eilėraštukai bei dainelės parašysiu smagią dainelę žaidimą, kurią išmokom vienoje iš mokyklėlių

    10 Kleine Fische, die schwammen im Meer. Da sagte der eine, ich kann nicht mehr! Ich wär viel lieber in einem kleinen Teich, denn hier schwimmt ein Hai und der schnappt mich gleich!

    Schwapp schwapp, schwappdididudapp, schwapp, ...

    9 kleine Fische, .... 8 kleine Fische, ... 7 usw. bis 1

    Ein großer Hai, der schwamm im Meer. Da sagte der Hai, ich kann nicht mehr! Ich wär viel lieber in einem kleinen Teich, denn da schwimmen 10 Fische und die schnapp ich mir gleich!

    AtsakytiPanaikinti