2010 m. lapkričio 28 d., sekmadienis

Sausainių niekada nebus per daug arba apie tai, kaip kepiau Kalėdinius ir visai ne Kalėdinius sausainius.


Šią savaitę įsigijau fantastišką knygą su sausainių receptais ir aviuko Šono bei paršiukų formelėmis. Negalėjau viso to gėrio neišbandyti.
Kepiau nuostabiai kvepiančius sausainius (pagal receptą, be įprastų sudėtinių dalių, dar reikėjo marcipano, muskatinio riešuto, apelsinų sirupo ir kakavos).
Kadangi tešlos daug pasidariau, ir vis gi Kalėdos jau ant nosies, tai kepiau dar ir Kalėdinių sausainių.

Štai kas man gavosi šį kartelį:

CIMG6863

CIMG6869

CIMG6876

CIMG6865

CIMG6870

CIMG6883

CIMG6885

CIMG6889

CIMG6895

CIMG6892

CIMG6896

CIMG6898

5 komentarai:

  1. O pas Jus taip dažnai svečių būna, ar tryse įveikiat tokias begales sausainių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mėgstam mes sausainius (skaniausi, aišku, namie kepti, bet ir pirktų nebrokijam) net labai, kuris daugiausiai - sunku pasakyti :)

    Svečiams retai kada jų lieka, na jei jie apie savo apsilankymą praneša bent prieš dieną, tai kažkiek sausainių jiems pakavoju, jeigu turiu :)
    O jūs kuom smaližiaujat?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mėgstam ir mes labai sausainius, tik tiek kad aš juos kepu tik kalėdiniu ir velykiniu laikotarpiu, o šiemet panašu, kad iki Kalėdų nei vienų sausainių nesugebėsiu iškepti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O jau sausainių koks grožis! Iš ko akutės buvo darytos?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū labai, Inga, ir skanūs jie labai buvo, reikės kada prisiruošti ir receptą įdėti čia.

    Akutėms tai naudojau juodus rutuliukus iš grūdų dražėj, kuriuos klijavau cukraus pudra sumaišyta su citrinos sultimis.
    Čia tie rutuliukai, jų būna įvairių spalvų:
    http://www.kaufroboter.de/neu_atino_crm/seitenauswahl_id/183/angebote_id/537804.html

    AtsakytiPanaikinti