2010 m. gruodžio 30 d., ketvirtadienis

Nostalgija vaikystės knygelėms.

Trūksta man knygų, likusių tėvų namų bibliotekoje. Trūksta, net labai. 
Per žiemos atostogas (kalbu apie pradines ir vidurines klases) aš turėjau tokią madą iš naujo skaityti savo mėgstamiausias, jau n kartų perskaitytas knygas. 

CIMG7415

Otfrydo Proislerio "Plėšikas Hocenplocas" - būtų viena iš jų. Todėl, kai prieš savaitę miestelio bibliotekoje mano žvilgsnis užkliuvo būtent už šios knygos, negalėjau atsisipirti jos kerams.
Kas smagiausia, kad visos iliustracijos vokiškame (originaliame) leidime, tokios pačios, kaip ir lietuviškame! Ir būtent tokios, kokias aš jas prisiminiau! Pasijaučiau, kaip sugrįžus į praeitį... į kokius 1990 metus... :)

CIMG7416

CIMG7417

CIMG7418

CIMG7419

CIMG7420

CIMG7421

CIMG7422

CIMG7423

CIMG7424

CIMG7425

2 komentarai:

  1. Na aš ne vien per atostogas tas pačias knygas vėl ir vėl skaitydavau. Apskritai, man nesuprantama, kam pirkti knygą, jei vienąkart perskaitysi ir padėsi į lentyną.

    O vaikystės bibliotekos gal ~80% iš tėvų/senelių pasiėmiau. Tas pats Hocenplocas, Mes Varnų Saloje, Troliai Mumiai, Orvelo "Gyvulių Ūkis" (yeap, čia buvo mano vaikystės knyga :D) Dar koks pusšimtis knygų... Kaifas! \m/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Adi, ačiū, kad priminei man Trolius Mumius, buvau juos pamiršusi :)
    Sąrašą galėčiau tęsti: "Alfonsas Bailius", "Nežiniukas mėnuly", "Mamutų medžiotojai", "Šaunusis ketvirtukas prasmegusioje pilyje", "Be šeimos"...
    Orvelo "Gyvulių ūkį" aš buvau pradinėse klasėse atsivertus ir kelis puslapius perskaičius, bet man nepatiko ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails