2014 m. birželio 8 d., sekmadienis

Kartą Paryžiuje







Taip jau atsitiko, kad per daug neplanuodami mudu su Angelo apsilankėme Paryžiuje, o jis nuo mūsų arčiau nei... Vilnius ;) 

Po vidurnakčio mūsų miestelio stoty sėdome į turistinį autobusą, o ryte 7 val. (buvo šeštadienis) jau vaikštinėjome Paryžiaus apsimiegojusiomis gatvėmis.

Angelo autobuse pradžioj galvojo nemiegoti, o stebėtį didelį geltoną mėnulį-sūrį (buvo pilnatis), bet man pavyko jį įtikinti, kad reikia pailsėti, nes laukia ilga ir įdomi diena Paryžiuje.

Tai vaikas ėmė ir užmigo. Kažkurią valandą prabudo (o pažadino jį vieno miesto šviesos, net nebežinau Olandijoj ar Belgijoj) ir pamatęs kažkokį bokštą apsidžiaugė, kad tai jau Eifelis :D







Ką gi. Mes jau Paryžiuje. Aš čia lankausi antrą kartą, Angelo - pirmą.


Kadangi anksti ryte Eifelio bokštas (mūsų pagrindinis tikslas) dar buvo uždarytas, tai mes patraukėme link Laisvės Statulos, esančios Île aux Cygnes (Gulbių saloje). Taip, kalbu apie miniatiūrinę Laisvės Statulos, esančios New York, kopiją.








Angelo pasportavo žaidimų treniruoklių aikštelėje...







...pasigrožėjom Laisvės Statula (akimirką mums atrodė, kad mes Amerikoje ;) bei prikabinome savo spynelę (ja buvau pasirūpinus prieš kelionę), o raktelius patikėjome saugoti Senai.








Vėliau, kad pakiltume į Eifelio bokštą, atstovėjome ilgą eilę.








Pačias gražiausias ir originaliausias atvirutes mes matėme būtent Eifelio bokšto antrajame aukšte:






Kai kelsitės ar leisitės liftu, pasistenkite užsiimti vietą prie lango:








Angelo akutės sublizgėjo pamačius tikras (Napoleono laikų?) patrankas prie įėjimo į Musée de l'Armée (Kariuomenės muziejus):







Man magėjo "prisiliesti" prie Oscar Wilde - dievinu šį rašytoją, todėl negalėjau nepraeiti pro viešbutį, kuriame jis mirė. Kalbu apie L'Hôtel, esantį 13 rue des Beaux-Arts. 








Jeigu lankotės Paryžiuje, tai pasigrožėkite ir Pont des Arts (Menų tiltu):








Stabtelkite prie stiklinės Luvro piramidės:







Angelui sekėsi: jis ant žemės rado du Eifelio bokšto raktų pakabukus:







Place de la Concorde (Santarvės aikštė) - čia mus pasitinka vienas veikiantis, kitas neveikiantis Jūrų ir Upių fontanai (taip ir neįsižiūrėjau kuo jie vienas nuo kito skiriasi), bei Obélisque de Louxor (Luksoro obeliskas). Pastarąjį mes buvome sutikę ir komiksų knygoje "Asteriksas ir Kleopatra":






Štai apie ką aš čia kalbėjau:










Vėliau, pavakary, nuo kojų nusivarę (vis gi karšta buvo ir visur pėsčiomis buvome nukulniavę) pasiilsėjome šiuose Paryžiaus soduose (visuose kituose žymiuose soduose buvo per daug liaudies ir įkyrių suvenyrų pardavėjų):






Šalia šių sodų radome... VANDENS!







Paskui labai lėtai jau traukėme autobuso link...










... bet kadangi dar buvo likusios dvi valandos iki išvažiavimo, tai grįžome prie Eifelio bokšto, kur aptikome smagią žaidimų aikštelę.

Angelui ten labai patiko. Net pati nežinau iš kur jis tų jėgų dar turėjo šėlti po 12 valandų vaikštinėjimo po Paryžių ;)









Šias pažymėtas vietas tikimės aplankyti kitą kartą :D






Tikras lobis: blusturgy įsigijom 1969 leidimo Asterikso nuotykius:







Šitas mielas padėkliukas taip pat iš Paryžiaus:








p.s. Mes mielai apsilankytume dar kartą šioje suvenyrų parduotuvėje: "Les Souvenirs de Paris" 103 quai Brandly - 75015 Paris, o macarons ir šokoladą pirktume tik "Chapon" 69 rue du Bac - 75007 Paris.


3 komentarai:

  1. Kokie jus saunuoliai! ir kaip jums arti tas Paryzius ;) Jega :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai :) Ir tu esi buvus Paryžiuj? Juk susipažinom mes būtent toj kelionėj pro Paryžių į Taize, juk taip ir buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Liuks keliautojai! Bet ir ištvermės kiek Angelo turi!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails