2014 m. spalio 4 d., šeštadienis

Vėl Paryžiuje. 1 dalis





Šį kartelį mudu su Angelo "taupėme kojas" - nusipirkome dienos transporto bilietus ir, didesnius atstumus įveikdami metro ar traukiniais, nerealiai daug per vieną dieną pamatėme.


Pirmiausiai aplankėme Saint-Sulpice bažnyčią, apie kurią pirmą kart išgirdau dar 2006-aisiais filme "Da Vinci Code":







Joje visai netikėtai pamatėme ir Turino drobulę, kurią buvau kažkada mačius Vilniaus Arkikatedroje ir pačiame Turine, Italijoje.








Pasigrožėję šia bažnyčia patraukėme link restoraniuko "Polidor", matyto filme "Midnight in Paris". Pakeliui užtikome ir vieną Paris Pixel Art mozaiką:






Štai ir pats "Polidor":







Tada mūsų maršrutas veda link šalia esančių Jardin du Luxembourg:







Pasigrožime nuostabiu rytu ir saulės šokiu vandeny prie Fontaine Médicis:






Parko vakaruose (tuoj įdėsiu nuotrauka su planu) po šiokių tokių klajonių radome mini Laisvės Statulą (tik parko prižiūrėtojas, trečiasis mano užkalbintas žmogus, žinojo kur ją rasti šiame parke):









Ką dar pamatėme? Iš Liuksemburgo sodų pro Panthéon patraukėme link Saint-Étienne-du-Mont bažnyčios (irgi susijusi su filmu "Midnight in Paris"):








Štai ir pačios bažnyčios vidus:










Po to mes žygiuojame link Arènes de Lutèce (anksčiau Paryžius vadinosi Lutetia - šitai mudu su Angelo sužinojome iš Asterikso ir Obelikso komiksų). Pakeliui sutinkame eilinį geriamo vandens fontanėlį (kur jau kur, o Paryžiuje tai jau tikrai neišleisite nei cento, kad numalšintumėte troškulį ;)






Štai ir tos garsiosios  Arènes de Lutèce! Šiandien čia vaikai spardo kamuolį, o kažkada čia kovėsi gladiatoriai... protu nesuvokiama...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails