2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis



Šis bei tas apie Angelino ( balandis - gegužė 2010)

* Jei Angelo pamato ant kieno nors maikutės  raideles, ta prasme žodžius, tuoj šaukia A B C... A B C...  :) Nors nebūtinai tarp tų žodelių yra tos raidės. Čia jau reikia paminėti, kad Angelino moka abėcėlės pačią pradžią, tai ir kartoja tas tris raidelės prie progos.


* Kai Angelui pasakau, kad eisim maudytis, jis labai nudžiunga. Jau pats žino ir pasiima, ko mums prireiks: rankšluostį, rūbelius, pampersą (vis dar mums jo reikia, nors pasodintas ant puodelio beveik visada ką nors padaro). Tada į vonią sumeta savo vonios žaisliukus, kempinę ir termometrą. Vėliau bando pats nusirengti. Dar reikia mamytės pagalbos.


* Buvom kažkada parduotuvėj, kur viskas kainuoja vieną eurą. Pardavėja garsiai skaičiavo mūsų prekes (gal 9 jų buvo), tai Angelino iš paskos. Ne viską tiksliai, bet kai kada tikrai pataikydavo reikiamą skaičių pasakyt. Man nekeista, nes jau gal pusmetis kaip bent porą kartų per savaitę aš garsiai su juo skaičiuoju vokiškai iki 10.


* O štai kartą kepyklėlėj, į kurią užsukome bandelių ( na aš norėjau ir kavutės) Angelino nuvertė nuo palangės visą galybę padėklų. (Mat man norėjo vieną paduoti). Gerai, kad bent jau nieko nesudaužė. Aišku man truputuką nemalonu buvo, bet aš vis tiek šypsojaus, ir skubėjau padėti visus į vietą.


* Paklaustas apie savo darbą Angelo atsako: "mangiare paperelle parco" ta prasme, jo darbas: duoti valgyti parko antytėms...  :)


* Kartą tėtis vonioje maudėsi, o Angelino tuo metu spalvino flomasteriais. Vos tik tėtis iš vonios išėjo, Angelo pribėgo prie jo ir brūkštelėjo kelis ilgus raudonus dryžius ant jo kojų. Tėčio veido išraiška aišku persikreipė. Jis jau vėl suko į vonią kojų plauti ( ketino šortus dėtis, nes karšta buvo). Aš, juoką tramdydama, vos sugebėjau pasakyt, kad šie flomasteriai labai lengvai nuplaunami :D


* Angelo mokosi itališkų artikelių: una papà (turėtų būti un papà), una mamma... ir kai mašinas stebi: una volkswagen.


* Prieš išeinant iš namų Angelo puola neprašytas patikrinti, ar dujinė išjungta, pirštuku pamojuoja "spento, spento, spento, spento",  iš manęs nusižiūrėjo. Be to jis rūpinasi, ar aš švarką pasiėmiau, raktus.

* Kartą parduotuvėje DM vėl mes pasiskolinom  vaikišką prekių vežimuką, Angelino jį pats vienas vežė. Parodžiau kokių skutimosi peiliukų reikia tėčiui, Angelo juos į vežimėlį įdėjo. Kol aš rinkau skalbimo miltelius, Angelino pasirūpino sausu maistu šuniukui (bet mes jokio šuniuko neturime !) ir tiksliai neįsižiūrėjau ką, bet žodžiu, kažkokiu maisteliu triušiukui ( bet mes jokio triušiuko neturime !) Oi juokiausi už pilvo susiėmusi :D


* Angelo paslepia pirštukus rankovėje ir sako: " dita a casa" tipo pirštukai namuose... :)


* Kai aš bute atidarau keliuose kambariuose langus, žinoma gaunasi skersvėjis, kuris kartais duris uždaro. Vat štai Angelo galvoja, kad tai tėtis grįžo. Tai jam jau teko aiškinti, kas gi per dalykas tas skersvėjis, ir kaip jis susidaro.


* Save vadina Angie arba tu. Kai nori pats batukus nusiauti, sako " tu togliere bakukus" (tu (nuauti) nuauk batukus), o paskui pyksta, nes jis pats norėjo nusiauti. Oi kaip pyksta! Aš ji mokinu, kad jam save reikia vadinti, bet dar nelabai supranta.



* Kartą mudu su Angelo išmaudėmė Lego Duplo žmogeliukus, nušluostėme, bet iš jų vis truputuką lašėjo vanduo. Angelo, kad suriks, jog žmogiukai sisi pridarė. :)



* Jau gera savaitė, kaip tėtis moko Angelo pirščiukų pavadinimus. Dažnai Angelo ir manęs užklausia, lenkdamas pirštukus savo arba mano, kaip vienas ar kitas pirštas vadinasi. Kai visus išmoks, pasakysiu jam, kaip lietuviškai jie vadinasi.

1 komentaras:

  1. Va ir maniškis save visada "tu" vadina. Aiškinu aiškinu, bet niekas nesikeičia. Lietuvoj išmoko tik besiginčydamas dėl kokio daikto sakyt "mano". Bet taip sako tik supykęs, kitaip sako "tau" arba "tu"

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails