2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Dar kelios nuotraukėles iš Angelino darželio:


* Rūbinė.
Pirmam plane - stumdoma batų laikykla. Paminėsiu, kad vaikučiai į lauką eina apsiavę guminius batus.
Antram plane matome rūbų kabyklą su striukėmis ir šalmais (kai kurie vaikai atvažiavo į darželį dviračiais), tuose maišeliuose (juos davė darželis) - sportinė apranga. Štai pvz. Angelino grupė sportuoti eina pirmadieniais.
Virš rūbų kabo stendai su vaikučių piešiniais (prie kiekvieno iš jų užrašytas vardas).




* Dekoracija, kabanti ant lubų ir žvilgsnis į darželio kiemą.



* Štai koks gražus kilimukas kabo ant vienos iš darželio sienų :)



Penktadienį, kol Angelino buvo daržely, suspėjau nubėgti ir į rusiškų prekių parduotuvę. Pirkau grikių kruopų...


... ir sausainių.



Rytai ir vakarai jau žvarbūs pas mus, tai pačios augintas petražoles ir krapus perkėliau į virtuvę.


O dabar dar apie Angelino. Kas dieną jis kantriai stato iš kaladėlių bokštus. Horizontalius...


... ir vertikalius.


Kartais kokį pusvalandį Angelino sugalvoja vaikščioti vien tik pasistiebęs, ir visiems sako, kad jis jau užaugo :)
O kad jūs pamatytumėt, kaip Angelo pavirsta mašina: t.y. užsigula pilvu savo žaislinį sunkvežimį ir dideliu greičiu važinėja, rankomis ir kojomis atsispirdamas į žemę.

Kartą Angelino gavo guminuką meškiuką, įsidėjo jį į burną, bet tas jam iš burnos iškrito. Vargšelis ieškojo ant žemės pasilenkęs to saldainiuko net suprakaitavęs, bet niekur jo rasti negalėjo. Kai aš jam atėjau padėti, tai nesusilaikiau iš juoko, matydama guminuką prilipusį prie jo rūbelio.

4 komentarai:

  1. O kaip pas jus su darželio mokesčiais? Mieste kur mes gyvename nemokama, reikia susimokėt tik už pietus žinoma jei nori, kad vaikas juos valgytų. Miestelyje į kurį kraustomės tai sistema man visai nepatiko. Kainos darželio gana didelės priklausančios nuo tėvų uždarbio. Na ir taip mąstau ir kitaip man tai pažeidžia žmogaus teises, nu kodėl dabar auklėtojos turi žinot kur tėvai dirba ir kiek kiekvienas uždirba. Negi ir pas jus tokia apsurdiška sistema?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mus kainos daržely priklauso nuo šeimos metinių pajamų, bet jei vaikui jau 3 metukai, tai ta kaina pusiau sumažėja ir mano nuomone nėra tokia jau didelė. Beje, viskas tvarkoma per Jugendamt, ir manau, auklėtojos nežino kiek tėvai uždirba ir kur dirba (jei patys nepasisako). Už pietus reikia mokėti po 2 eur už dieną (mes nemokam, nes Angelino lieka tik iki pietų).
    Dabar galvoju, kaip čia gali būti, kad dabartinis jūsų darželis nemokamas? Jau ne kartą pastebėjau, kad tiek daug skirtumų tarp čia pas mus, ir ten pas jus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiandien pusė dienos skaičiau apie darželių mokesčius Vokietijoje, jų skirtumus įvairiose žemėse bei miestuose. Šiuo metu Vokietijoje yra 9 miestai kur darželis nemokamas tarp jų yra ir musiškis, brangiausi darželiai Niedersachsen žemėje taigi būtent ten kur kelsimės. Žodžiu kraštutinumai čia mums arba nieko arba maximumas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neįtikėtina su tais darželiais! Net nebūčiau susapnavusi, kad taip skirtingai įvairiose Vokietijos žemėse yra!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails