2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Advento kalendoriaus užduotys. 7-oji Advento diena.
















7-ąją Advento dieną mūsų laukė Adventinė popietė Angelo darželyje.

Visi susirinkusieji (tiek vaikai, tiek tėveliai) susėdome ratu - tai dar labiau sustiprino vienybės jausmą.






















Šventę pradėjo Žalioji grupelė (joje yra Angelo).
Auklėtoja pasikvietė savo vaikučius pašokti žvaigždelių šokį pagal dainą "Ein kleiner Stern am Himmel".
Buvo visko: kas greičiau, kas lėčiau ratu sukosi, kas vieną ar kitą zuikį pagavo, kas kaspiną su žvaigždelėmis iš rankų paleido...
Bet vaikų tikrumas ir nuoširdumas pakerėjo visų širdis.


Vėliau tą patį šokį šoko tiek Raudonoji, tiek Mėlynoji grupelės. Bet tarp šių šokių buvo padarytos dainų ir eilėraščių (ketureilių) pertraukėlės.














Adventinius eilėraščius skaitė auklėtojos, o vaikai joms pritarė įvairiais muzikos (ir ne tik) instrumentais. Tie eilėraščiai (viso jų girdėjome tris) taip ir vadinosi - garsų eilėraščiai.
















Labai man į širdį įstrigo "Angelų šokis".
Pradžioje trys mergaitės buvo angelai. Jos plasnojo savo "sparnais", šokdamos angelų šokį. Vėliau kiekviena pasikvietė į ratuko vidurį po kitą vaikutį. Taip angelai jau buvo šeši. Vėliau - dvylika ir t.t.
Šis šokis buvo šokamas tol, kol sėdinčių vaikiukų nebeliko. Tada angelai nepasimetė - sugalvojo pasikviesti ir suaugusius :D
















Dar vienas žavus šventės momentas, kai auklėtojos savo vaikučius susikvietė į grupes, o mes, mamytės ir tėveliai, laukėme, jų laukėme, ir mums jau buvo beprailgstantis laikas tyloje, kai... pamatėme ateinančius mūsų vaikelius, lyg angelėlius atplasnojančius, su žvakelėmis rankose....
Kažkas nepakartojamo ir stebuklingo. Netekome žado.

















Dar pamiršau paminėti, kad auklėtojos parūpino tiek angeliukų mini statulėlių, kiek vaikų darželyje. Paskui juos perdavė mums, mamytėms ir tėveliams, o mes jau iš savo rankų, juos padovanojome savo angeliukams.






















Po šventinio renginio mes visi ėjome prie vaišių stalo (pas savo vaikus į grupeles).
Gardu buvo, per barzdą varvėjo burnoj neturėjau :)
Vaikai greičiau pasisotino už mus, suaugusiuosius, tai juos auklėtojos išvedė į darželio kiemą pažaisti ir pasiausti.
Mes, mamytės ir tėveliai, prie kavutės ir pyragų, aptarėme nuo rytojaus prasidedančius, tris rytus truksiančius Adventinius pusryčius darželyje. Pasiskirstėme, kas už ką bus atsakingas.


Po gero pusvalandžio auklėtojos parginė vaikučius į vidų. Mes visi susikabinome ratu rankomis, padėkojome vienas kitam už nuostabiai praleistą laiką ir išsiskirstėme pilni nuostabių įspūdžių ir gėrio kas sau.


Kitą rytą aš asmeniškai padėkojau visoms trims auklėtojoms (viena jų - ir darželio direktorė) už pasakišką renginį.
Ką sužinojau, o gi nei karto nebuvo repetuota! Išskyrus tai, kad vieną rytą vaikams buvo įduoti pagaliukai (vietoj žvakelių) į rankas ir buvo pabandyta sustoti visiems draugiškai ratu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails