2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Panna cotta (itališkas desertas iš virtos grietinėlės)

CIMG6570m

Reikės:
* 800 g riebios grietinėlės (kuo ji riebesnė, tuo skanesnė panna cotta)
* 265 g cukraus
* 200 ml pieno
* 12 g lakštinės želatinos
* 1 pokelio vanilinio cukraus

Papuošimui - karamelei reikės (nebūtina):
* kelių žiupsnelių cukraus
* šlakelio vandens

Želatinos lakštus užpilkite šaltu vandeniu ir juos palikite pastovėti 10 minučių.
Tuo tarpu puode užvirinkite grietinėlę, į ją įberkite cukraus ir vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišykite. Grietinėlei užvirus, nukelkite puodą nuo ugnies ir įpilkite pieno.
Tada išgriebkite želatiną (nuvarvinkite vandens perteklių) ir ją įmaišykite į puode esantį šiltos grietinėlės mišinį.

Dabar pakaitinkite lygiomis dalimis cukrų ir vandenį keptuvėje - pagaminsite karamelę. Kuo ilgiau kaitinsit, tuo ji tamsesnė pasidarys.

Į puodelius pirmiausiai pilkite karamelę (apie 0,5 cm arba net mažiau), o paskui grietinėlės mišinį.
Įdėkite puodelius su skysta panna cotta į šaldytuvą bent jau 5 valandoms (mes dedam visai nakčiai).
Panna cotta pateikite lėkštelėse (peilio pagalba atsargiai apipjaukite puodelio kontūrą ir apverskite jo turinį į lėkštelę.)

Skanaus!


Jūsų Eglė

4 komentarai:

  1. Sugundei pabandyti pasigaminti, tik kad dar teks bent porą savaitėlių palaukti, čia nebeturiu galima sakyt jokių indų, o ten chaosas su dėžių galybe.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įsivaizduoju. Kraustymasis - menkas malonumas. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal žinote, kur Lietuvoje galima gauti želatinos lakštų? Ieškojau Maximoje, bet nėra...O gal galima naudoti paprastą želatiną?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Apie želatiną: žinoma, kad galima ir paprastą želatiną imti, tik kaip konkrečiai su ja elgtis, negaliu pasakyti. Turbūt tik išmaišyti ir viskas?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails