2011 m. vasario 4 d., penktadienis
Sausainiai apelsininės žvaigždutės ir jų receptas.
Tik dabar prisiruošiu įdėti (gėda man, bet nebespėju) šį sausainių receptą, kurį išbandžiau dar prieš Kalėdas. Šiuos sausainius su apelsinų uogienės pertepimu kepiau dvejopai:
* Vienus pirmiausia kepiau, paskui pertepiau uogiene:
* Kitus kepiau jau perteptus uogiene:
Pirmieji gavosi gražesni, antrieji - skanesni.
O Angelinui kepiau sausainių iš viso be apelsinų uogienės, nes jis jos (nei kitų uogienių) nemėgsta.
Jums reikės:
* 1 apelsino (tarkuotos žievelės ir 3 valgomų šaukštų sulčių)
* 250 g sviesto (ištirpinto)
* 200 g cukraus
* žiupsnelio druskos
* 2 trynių
* 1 kiaušinio
* 500 g miltų
* 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
* 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
* 450 g apelsinų uogienės
Į ištirptintą sviestą įberkite cukraus. Gerai išmaišykite. Tada įdėkite tarkuotą apelsino žievelę, įpilkite apelsino sultis, nepamirškite druskos, įmuškite kiaušinį ir įdėkite dar du trynius. Viską išmaišykite.
Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir paskui juos pamažu sijokite ant sviesto ir kiaušinių masės.
Tešlą gerai išminkykite ir 3 val. palaikykite šaldytuve.
Paskui iškočiokite tešlą plonai (3 mm) ir formelių pagalba spauskite sausainius. Kas antrą sausainį darykite su skylute ( gali būti širdelės ar gėlytės formos).
Dvi sausainių (dar neiškeptų) puseles sutepkite apelsinų uogiene (viršuje ta puselė, kuri su skylute).
Jei sugalvosite pirmiausiai kepti sausainius, paskui juos sutepti, tai pašildykite apelsinų uogienę puode ant ugnies.
Įkaitintoje orkaitėje (160°C) kepkite sausainius 8-12 minučių.
Iškeptus ir atvėsusius sausainius apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Jūsų Eglė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Aciu, issispausdinau ;)
AtsakytiPanaikintiSkanaus! Garantuoju, kad bus taip skanu, jog net trupinėlio tą patį vakarą neliks ;)
AtsakytiPanaikinti