2011 m. spalio 11 d., antradienis

Patiekai vaikams (ir ne tik): Ežiukai.





















Vakar mudu su Angelo vakarienei gaminome miltinius ežiukus. Maniškius matote pirmoje nuotraukoje, tuos, kuriuos Angelo rutuliojo - antroje.
















Jų receptas labai paprastas. Jums reikės:


1 kiaušinio
500 g miltų
280 g verdančio vandens
2 v.š. aliejaus (aš dedu alyvų aliejų)


Suminkome tešlą. Pirštais atgnybiame nedidelius tešlos gabaliukus ir juos braukiame per tarką. Stipriau spaudžiant ežiukai gaunasi plonesni ir greičiau išverda, bei būna skanesni.


Pagaminti ežiukai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškyla į paviršių, juos virti reikia dar kelias minutes.

Išvirę ežiukai išgriebiami, nuvarvinami, sudedami į pusdubenį ir užpilami sviesto ir/ar grietinės padažu (su spirgučiais).


Skanaus!


Jūsų Eglė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails