2011 m. spalio 15 d., šeštadienis
Luciano mėgstamiausių sausainių receptas ir ne tik.
Tešlai reikės:
* 100 g sviesto
* 60 g cukraus
* 1 a.š. vanilinio cukraus
* 2 trynių
* 150 g miltų
* 30 g krakmolo
Išlydykite sviestą, į jį įberkite cukraus. Gerai išmaišykite. Tada į masę įberkite vanilinio cukraus ir įmuškite du trynius. Atskirame inde sumaišykite miltus su krakmolu, ir juos paskui suberkite į pirmąjį indą.
Viską gerai sumaišykite ir išminkykite. Po to kočiokite tešlą (storokai) ir formuokite sausainius.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C ir į ją pašaukite sausainius. Kepkite iki kol jie šiek tiek paruduos (apie 10 minučių).
Skanaus!
Jūsų Eglė
O čia dar šiek tiek į pievas... :)
Kuo sausainiai paprastesni ir greičiau padaromi bei iškepami, tuo Lucianui jie skanesni. Ir jokių dekoracijų ant viršaus nereikia, na, nebent šokolado ir tai ne ant viso sausainio... :)
Angelo valgo visokius sausainius, svarbu, kad tik sausainiai namuose nesibaigtų. Čia jau į mane ;)
Aš kai kepu sausainius, tai dalis jų būna labai vaikiški:
Dalis - be jokios specialios formelės (su šakutės pagalba):
Šį kartelį suminkiau trigubą porciją tešlos pagal aukščiau pateiktą receptą (paprastai darydavau dvigubą porciją):
Ir Luciano norėjo pasireikšti:
O šiuos mano darytus sausainius Luciano sumanė padekoruoti šokoladu:
Angelui prikepiau sausainių Halloween`o tematika. Kalbu apie išskaptuotus moliūgus ir...
...šikšnosparnius:
Labels:
Halloween,
moliūgai,
paršiukai,
receptai,
sausainiai,
šikšnosparniai,
šokoladas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą