2011 m. spalio 15 d., šeštadienis

Luciano mėgstamiausių sausainių receptas ir ne tik.


















Tešlai reikės:

* 100 g sviesto
* 60 g cukraus
* 1 a.š. vanilinio cukraus
* 2 trynių
* 150 g miltų
* 30 g krakmolo






Išlydykite sviestą, į jį įberkite cukraus. Gerai išmaišykite. Tada į masę įberkite vanilinio cukraus ir įmuškite du trynius. Atskirame inde sumaišykite miltus su krakmolu, ir juos paskui suberkite į pirmąjį indą.


Viską gerai sumaišykite ir išminkykite. Po to kočiokite tešlą (storokai) ir formuokite sausainius.


Orkaitę įkaitinkite iki 200°C ir į ją pašaukite sausainius. Kepkite iki kol jie šiek tiek paruduos (apie 10 minučių).






Skanaus!




Jūsų Eglė



O čia dar šiek tiek į pievas... :)

Kuo sausainiai paprastesni ir greičiau padaromi bei iškepami, tuo Lucianui jie skanesni. Ir jokių dekoracijų ant viršaus nereikia, na, nebent šokolado ir tai ne ant viso sausainio... :)



Angelo valgo visokius sausainius, svarbu, kad tik sausainiai namuose nesibaigtų. Čia jau į mane ;)


Aš kai kepu sausainius, tai dalis jų būna labai vaikiški:














Dalis - be jokios specialios formelės (su šakutės pagalba):























Šį kartelį suminkiau trigubą porciją tešlos pagal aukščiau pateiktą receptą (paprastai darydavau dvigubą porciją):





















Ir Luciano norėjo pasireikšti:























O šiuos mano darytus sausainius Luciano sumanė padekoruoti šokoladu:























Angelui prikepiau sausainių Halloween`o tematika. Kalbu apie išskaptuotus moliūgus ir...
























...šikšnosparnius:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails