2010 m. lapkričio 15 d., pirmadienis

Popietė su knyga.

Šeštadienį po pietų skubėjome į Angelino darželį. Taip, taip, jūs gerai perskaitėte, šeštadienį! Labai norėjome sudalyvauti renginyje "Popietė su knyga".
Angelino pats apsiavė batukus (vieną iš jų kreivai šleivai):

CIMG6662

Į darželio renginį atėjome vieni pirmųjų. Iš karto patekome į skaityklą. Ant tokių sofkučių įsitaisėm:

CIMG6664

Vartėm knygeles. Aš ypač susidomėjau žuvelėmis iš medžio lapų:

CIMG6667

CIMG6668

Suspėjau akį užmesti ir į ant langų kabančius žibintus (juos darželinukai gamino Šv. Martyno šventei):

CIMG6669

CIMG6670

Netrukus mes, kaip ir kiti svečiai, buvome pakviesti į "Paveikslėlių kiną". Viena darželio auklėtojų, užtemdžiusi patalpą, mums rodė  skaidres su  paveikslėliais iš knygelės  apie ežiuką su raudona kepure, tuo pačiu sekdama šią pasaką.


Po "Paveikslėlių kino" ėjome darytis knygos žymeklio. Angelino panoro žymeklio su kirmėliuku. Patikslinsiu, kad vokiškai apie žmogų, kuris daug knygų "griaužia" sakoma ne knygų žiurkė, bet knygų kirmelė. Todėl ir žymeklis su kirmėliuku, o ne su žiurkiuku :)

CIMG6672

Čia jau namie fotografavau. Tvirtas tas žymeklis. Dar darželyje jį mums auklėtoja įlaminavo, tai ilgai tarnaus :)

CIMG6675

O popietės kulminacija - mažame kambarėly prie židinio sėdinti pasakų sekėja, maloniai kviečianti užeiti ir pasiklausyti pasakų (galima pačiam išsirinkti kokios pasakos norėtum).

CIMG6673

Po pasakos, virtuvėlėje vaišinomės karštais širdeliniais vafliais ir kas obuolių sultimis, kas kava. Ant staltiesės pamačiau pabertų popierinių raidelių. Kai kurie vyresnieji vaikai demonstravo, kaip jie savo vardus rašyti moka (dėliodami raideles).




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails