2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Stalo žaidimai: Schwarzer Peter (Juodasis Petriukas)























Schwarzer Peter (Juodasis Petriukas) žaidžiamas pagal tas pačias taisykles kaip ir lietuviškas kortų žaidimas Pikų dama. Tik šis žaidimas skirtas būtent vaikams, nes kortos išmargintos gyvūnėlių paveikslėliais.


























Kortas gerai sumaišome ir visas išdaliname. Idealu, jei žaidžia trys ir daugiau žaidėjų. "Atsikratome" vienodų kortų. Kuo jų rankoje lieka mažiau, tuo didesni šansai laimėti.
































Viena korta neturi poros - tai Juodasis Petriukas. Paeiliui vienas iš kito traukiame po kortą (pagal laikrodžio rodyklę žaidžiame). Vis pasitikriname, ar turime dar kokią kortų porą.



























Kas nebeturi kortų - tyliai pasitraukia iš žaidimo laimėdamas. Pralaimi tas, kuris lieka su viena korta rankose - Juoduoju Petriuku.


Pralaimėjusiam, pagal taisykles, reikėtų anglimi ant kaktos nupiešti kryžiuką. O mes juodu flomasteriu jam ant rankos pažymime brūkšniuką ;)








4 komentarai:

  1. Labai linksmos kortos . :) vaikams turėtų tikrai patikti toks smagus žaidimas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jos tikrai linksmutės :) Ir vis gi, kortų žaidimai turbūt yra patys geriausi, ir į keliones jie labai tinka - praktiškai visai vietos neužima, o kiek džiaugsmo visiems jas ištraukus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man tai pokerio kortos labai patinka. Nesu azartiška, bet namų sąlygomis visai smagu pažaisti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails