2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Pabandykit atspėti, kur mes šiandien buvom su Angelino? Ne bet kur, o pačiame tikriausiame lėlių teatro (Kasperletheater) spektakliuke. Prisipažinsiu, ilgai svarsčiau ir dvejojau, vesti Angelino ar nevesti, išsėdės jis ramiai, ar ne, gal nuobodžiaus? Teatro afišoje juk parašyta, kad spektaklis tinkamas vaikams nuo 2 metų. O Angelinui dar visų trijų mėnesių trūksta...
Pavalgėm pietus, ir Angelino toks šimtą procentų užtikrintas man sako:
- Mamma, nanna? (Mamyt, eisim miegelio?)
Ir kaip jis nustebo, kai aš jam atsakiau "ne".
- Angelino, noi andiamo a teatro. (Eisime į teatrą.)



Atėjom ankščiau, užsiėmėm vietas pirmoj eilėj. Skambėjo džiugios dainelės. Angelino šoko, lingavo į taktą. Neilgai trukus prasidėjo ir pats spektaklis, kuris buvo padalintas į tris veiksmus po 15 minučių ir tarp jų po poros minučių pertraukėlę, kad vaikučiai geriau dėmesį sutelktų, nepavargtų sėdėti ir žiūrėti.

Pagrindiniai spektaklio veikėjai: Kaspariukas, Zepukas, vilkas ir policininkas. Kaspariukas namie ieškojo krepšelio mėlynėms rinkti, kai pas jį atėjo jo draugas Zepukas, kuris irgi užsimanė eiti į mišką mėlyniauti kartu su Kaspariuku. Tuo metu, pas Kaspariuką į namus užėjo policininkas. Paaiškėjo, kad iš cirko pabėgo vilkas, kuris šiuo metu slapstosi miške. Kaspariukas sutiko padėti sugauti vilką, o štai, Zepukas išsigando. Vaikų (žiūrovų) pagalba, Kaspariukui pavyko atlikti šią užduotį.
Kaip vaikučiai prisidėjo? Kai vilkas pasirodė, vaikučiai trypė kojomis ir plojo rankomis, taip vilkui atrodė, kad jis cirke, ir jis niekur nebėgo, o laimingas klausėsi aplodismentų.
Viso spektaklio metu veikėjai bendravo su vaikais, jiems uždavinėjo daug klausimų, pvz. ar esat kepę pyragą? ar buvot miške uogauti?



Tikrai buvo smagu mums. Lauksim kito spektaklio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails