2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Kuo dažniau, tuo daugiau leidžiu Angelinui lauke pavaikščioti. Jis gana klusniai seka iš paskos, o jei susidomi kažkuo, tai paragintas pasiveja mane.
Vakar į rankas pasiėmė nemažą apledijusį sniego gabalą. Kokį dvidešimt kartų jį paleido kristi ant žemės, pirmus kartus tas sniego gabalas skilo į mažesnius gabaliukus. Angelo išsirinko vieną iš jų, ir nešėsi su savimi toliau. Aš jam pasiūliau parsinešti tą sniego/ledo gabaliuką namo. Pasakiau, kad padėsim jį į kibirėlį ir stebėsim, kaip ištirps ir pavirs vandeniu. Angelino į mane kreivai pasižiūrėjo, pakratė galvą, ir paliko tą sniego gabaliuką gulėti ant žemės.

Šiandien ryte aš, matant Angelui, apkabinau Luciano ir pasakiau: "Mio papà, mio!" (mano tėtis). Angelino paprieštaravo: "Nonno!" (Senelis)! Man prireikė kelių sekundžių, kad suprasčiau, ką turėjo omeny Angelo. O gi visai paprasta. Aš jam esu ne kartą kartojus, kad senelis tai mano tėtis. Tai jis man paprasčiausiai norėjo priminti, kad ne jo tėvelis mano tėtis, o kad senelis - mano tėvelis!

Ką iškrėtė Angelo? Radau į skutelius suplėšytą tualetinio popieriaus ritinėlį. Ką gi - liepiau viską surinkti ir išmesti į šiukšlių dėžę.

Kai mes kartu valgom, būna trūksta dar ant stalo to ar ano, tai Angelino naudojasi proga, ir nukniaukia man iš lėkštės skanesnius maisto gabaliukus. Ir šiaip, bevalgydamas Angelo iš maisto "stato" mašinas, laužo duonos gabaliukus, ar sausainius ir "važinėja" po lėkštę ar ant stalo.



Šiomis dienomis lašinu vaikučiui į nosį vaistukų. Ne tik jam vienam, ir visai jo žaisliukų armijai.

Vakar paišėme žirafas "Milijonui žirafų", nes norime, kad “žirafų rinkėjas” laimėtų. Ir jus jam galite padėti!






Nuo pat sausio pradžios su Angelino žiūrėjome "Mulan I" ir "Mulan II" itališkai, kas dieną po kelis epizodus, kaip išeidavo. Man - tai vienas iš pačių nuostabiausių animacinių filmukų, dainos ir muzika - fantastika!





Karts nuo karto, nuperkam Angelinui naujų, didesnių rūbelių. Jei iš Lidl - tai jie būna supakuoti ir prie kiekvieno dar po vaikiuką ant kartoninio lapo, kuris tą ar kitą rūbelį demonstruoja. Oi kaip Angelo dievina tuos vaikučius, štai mergaites (kai kurie rūbai būna unisex, pvz. apatiniai ar treninginės kelnės ar džemperis) jis nubučiuoja. Angelino pačios mylimiausios, tai tos šviesiais plaukais ir žydromis akimis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails