2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

Prieš kelias dienas gavom laišką, kad Angelo yra oficialiai priimtas į vaikų darželį nuo šių metų rugpjūčio mėnesio. Valio!

Vieną rytą tėvelis paprašė Angelino įdėti jam cukraus į kavos puodelį. Angelo stengėsi, bet ne visos cukraus kruopelės pateko į kavą - dalis ant stalo. Bet nieko, bus laiko pasitobulinti.

O jūs ar pakabinot vieną kitą lesyklėlę paukščiukams? Mes labai džiaugiamės, kad ir balkone vieną pakabinom. Dažnai, ypač kai mes pusryčiaujam, prisijungia ir vienas kitas paukštelis mums į kompaniją. O mudu su Angelino vos ne lenktyniaujam, kuris gi iš mūsų pirmas paukštuką pamatys.

Susigalvojo Angelo tokį žaidimą: ant vartelių (kai juos įstatau virtuvėj, nes pati verdu ir kepu) stato Duplo žmogeliukus. Labai kruopščiai ir atsargiai. Stengiasi, kad jie nenubildėtų ant žemės. Jei taip atsitinka, ir nukrenta į mano pusę, Angelino ištiesia ranką per vartelių tarpelį, ir "žvejoja" žmogučius.

Radau vieną popietę suplėšytą voką (pirštais nerodysim, kieno darbas), tai atnešiau kibirą, ir liepiau Angelui viską surinkti ir išmesti. Net per lengva pasirodė ši užduotis.

Angelino kaip papūgiukas atkartoja viską: "saga, diržas, mėsa, sriuba, sūris...".

Vieną vakarą daviau Angelui žaisti su plastilinu, bet jis dar nelabai suprato, kaip reikia su juo žaisti (nors aš jam ir parodžiau).

Suspėjau ir sausainių iškepti. Tokių...






ir tokių.










Angelino nupiešė vieną kitą piešinuką flomasteriais.









O sekmadienį su mumis sportuoti ėjo Max ir jo mama. Angelo, jei pamesdavo iš akių Max, tuoj visas sunerimdavo, ir tol jį šaukdavo jo ieškodamas, kol jį surasdavo tarp daugybės žmonių. Tiek daug šeimų su vaikais anksčiau nebuvau ten mačius. Dvigubai ar net trigubai daugiau, nei paprastai.







11 komentarų:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes pakabinom - nusižiūrėjom nuo jūsų :) Tik kad Lietuvėlėj taip šalta, kad paukščiukai matyt bijo ir skraidyt!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Auginate dvynukus, ir dar turite laiko pasirūpinti paukščiukais! :) Šaunuoliai!
    Mūsų lesyklėles paukščiukai prie minusinės temperatūros net nejudino. Per dau viskas į ledą buvo sušalę. Iš pradžių pergyvenau, bet po kelių dienų pamačiau, kad vis dėlto verta buvo tas lesyklėles gaminti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tai idomu kaip jus einat i darzeli, o priimti busit tik nuo rugpjucio...as tada tik ir galesiu pratinti prie darzelio, kai mus priims:/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pabandysiu patikslinti. Angelo trečiadieniais lanko "Loslösegruppe". Tai - neprivaloma, reikia sumokėt kažkiek pinigėlių. (Ar vaikas šį užsiėmimą lanko ar ne, vis tiek jei užrašai į darželį, jis priimtas į darželį ir taškas.)
    Aš Angelo užrašiau į šią grupelę, nes jis augęs praktiškai vien su manimi, galvojau bus problemų, kai rudenį vesim į darželį. Mano nustebimui, visai gerai jis ten jaučiasi ir neverkia. Visi sako, koks jis bendraujantis vaikas, nes yra pora trimečių, kurie bliauna ir įsikabina į savo mamytes. Nors ten baisu tikrai nėra. Auklėtoja labai šauni. Ir kas kartą viena mamytė lieka budėti.
    Dar dėl kitos priežasties Angelo lanko šią grupę - norim, kad jis mokytusi ir vokiečių kalbos (juk ja dar beveik nešneka).
    p.s. tą grupelę Angelo lanko visai kitam daržely, nei į kurį eis nuo rugpjūčio mėnesio.

    Kiek skaičiau atsiliepimų apie LT darželius, gali pora dienų vis kažkiek likti su vaikučiu jame, kad kažkiek priprastų.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pirmą kartą išgirdau apie Loslösegruppe. Gyvenam taip pat Vokietijoj tad manau ir mums tokia praverstų, bet niekur nerandu info mūsų mieste apie tokias grupes. Jei nesunku, gal galėtum parašyt kaip jūs ir per kur tokią susiradot?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš, žinok, visiškai atsitiktinai sužinojau apie Loslösegruppe. Ten, kur tu gyveni (būtų man smalsu sužinoti, kokiam mieste ar miestely, gal kartais mes kaimynės) turėtų būti FamilienZentrum ar Familienbildungsstätte. Ten rasi pačių įvairiausių kursų ir užsiėmimų. Manau jei ką, gali eiti ir į Rathaus pasiteirauti apie tai. Arba į bet kurį vaikų darželį.
    O kiek tavo vaikučiui metukų?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na, tolokai mes viena nuo kitos, gaila :( kitaip galetume kartu su vaikuciais paslampineti. O jusu bloga, daznai paskaitau, nes vaikai labai panasaus amziaus ;) apie mus daugiau, gali suzinot cia:
    http://blog.family-elvikis.com/

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū už tavo link`ą, labai įdomu skaityt, nes jūs, kaip ir mes, Vokietijoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. p.s. tik labai sunkiai atsidarė jūsų svetainė, ir dabar vargstu, neišeina man pakomentuot. Bet žiūriu, lankai ir tu su sūneliu įvairius užsiėmimus, smagu!

    AtsakytiPanaikinti
  11. oi šį vakarą patys nesuprantam kas atsitiko niekas neveikia, tikiuosi iki rytojaus susitvarkysim :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails