2011 m. birželio 25 d., šeštadienis

Apie perskaitytas knygeles ir mano slaptą norą.

Šią savaitę, beskaitydama knygeles Angelui, pajutau, kad ir aš norėčiau kokią knygelę vaikučiams parašyti. Žiūrėsim, kaip laikui bėgant bręs šis mano įkvėpimas.

Šį kartelį (hmm... čia kalba eina apie balandžio pabaigą ir gegužės pradžią...) mudu su Angelo perskaitėme šias knygeles:







8 komentarai:

  1. Gražu... bet nors viena knygelė lietuviškai?

    Negi vaikelis augs grynakrauju vokiečiu, be gimtosios kalbos žinių?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mantai, ačiū už komentarą. Gal ir klystu, bet toks jausmas, kad tu tik šį vieną įrašą iš mano tinklapio skaitei. Nes nepastebėjai, kiek LIETUVIŠKŲ eilėraštukų ir pasakų ištraukų Angelo moka padeklamuoti.
    Kas dėl lietuviškų knygelių, tai kiek jų namie turime, galime ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti (gyvename ne Lietuvoje).
    Jei kas mums kokią knygelę padovanoti sugalvotų, būtume dėkingi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, lauksiu lauksiu pasirodant tavo knygutės:). Aš irgi svajoju knygą parašyti. Bet ne vaikams.

    O dėl lietuviškų knygučių, jeigu tik tikrai poreikis yra, sakyk - atsiųsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O nebandei knygeles pirkti lietuviškuose internetinėse parduotuvėse? Jose kaina paprastai mažesnė nei knygynuose, visos siunčia į Vokietiją, o siuntimo kaina ir gera, pigiau tėvai ar draugai neatsiųstų, nebent atvažiuodami atvežtų. Mes labai dažnai taip perkam ir ne tik vaikiškas knygeles, visą dominančią literatūrą jei tik ji yra išversta į lietuvių kalbą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, aš irgi perku internetu, net ir gyvendama LT:). O dar dažniau perku dėvėtas knygas - per www.sena.lt. Jau taip įpratau, kad per šį puslapį ir savo skaitytas ir manęs neypatingai sudominusias knygas parduodu, ir naujų prisiperku. Tik tiek, kad jeigu jau siųstis daugiau knygų, geriau turbūt šiek tiek "pasikomplektuoti" ir tuomet siųstis vienu metu, nes dažniausiai pardavėjai būna skirtingi. Duokit žinot, jei reikalinga pagalba persiunčiant :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Egle, gal galėtum man kokią internetinę parduotuvę parekomenduoti - pasidairyčiau.
    Esmė tame, kad aš vos keliomis knygomis neapsiribočiau, o kokių dvidešimt neišgalėčiau vienu kartu nusipirkti.
    Aš tiesiog ryte ryju knygas (tiek pati viena, tiek su Angelo). Net vokiškų jų neperku (na tik tas už kokį eurą), nes kišenė neleidžia. Vien bet kokia vaikiška knygelė kainuoja virš 10 eur, o mes jų per mėnesį turbūt apie 40 perskaitom. Visa laimė, kad yra toks dalykas, kaip biblioteka.

    Inga, aš žinok irgi labiau būčiau linkus įsigyti senų aptriušusių vaikiškų knygelių. Tokių kaip "Kliudžiau" ir pan. Tu teisi, labiau apsimokėtų kažkiek daugiau jų vienu metu parsisiųsti.
    Gal tu kokią šeimą pažįsti, kuri galėtų man nebrangiai parduoti ir persiųsti visą dėžę senų vaikiškų knygelių?

    AtsakytiPanaikinti
  7. vokiškas tai ir aš tik naudotas perku, kaina naujų man nepriimtina. o biblioteka mūsų mieste nelabai verta dėmesio, domui ten užtenka, juolab kad jis mėgsta skaityti tą pačią knygą po n kartų. Kol neišanalizuoja kiekvieno jos žodžio į šoną padėt negalim. būna kad savaitę laiko kasdien po 5-6 kartus skaitau vieną ir tą pačią knygą. o www.sena.lt ir aš naudoju tik tuomet viską siunčiuosi mamos adresu o paskui iš jos paštu arba jei ko daugiau lietuviško norisi į mikriuką tašę karts nuo karto įdeda. Naujas tai dažniausiai manoknyga.lt perku.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Egle, tu pasidairyk tame sena.lt, kokių knygučių norėtum - ir aš prie progos surinkčiau jas (senos knygutės www.sena.lt kainuoja vos kelis litus - aš pati buvau nustebusi, kad tik už tiek galima nusipirkti knygas, kurias aš iš vaikystės taip branginu).

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails