2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis
Sausainiai su maltais lazdyno riešutais ir marcipanu
Šis sausainių receptas tapo mano mylimiausių sausainių receptu. Mielai juo dalinuosi ir su jumis.
Jums reikės:
* 150 g marcipano masės
* 250 g cukraus
* 275 g maltų lazdyno riešutų
* 1 a.š. cinamono
* žiupsnelio druskos
* truputėlio maltos vanilės
* 4 kiaušinio baltymų
* šiek tiek miltų (darbastaliui)
Marcipano masę (smulkintą gabaliukais), cukrų, riešutus (ne visus, o 250 g), cinamoną, druską ir vanilę sudėkite į bendrą indą, bei gerai viską išmaišykite. Atskirai išplakite 3 baltymus, o paskui juos sumaišykite su pirmąjame inde esančia mase.
Tešlą gerai išminkykite ir palaikykite 2 val. šaldytuve (aš laikiau ketvirtį valandos šaldymo kameroje).
Likusius maltus riešutus sumaišykite su truputėliu miltų, jais pabarstykite darbastalį.
Tešlą kočiokite storai (1 cm). Formelių pagalba (aš naudojau žvaigždutes) spauskite sausainius. Paskui juos aptepkite likusiu kiaušinio baltymu.
Įkaitintoje orkaitėje (180°C) kepkite sausainius 8-10 minučių.
Skanaus!
p.s. Sausainių nuotraukėlė.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą