2011 m. vasario 8 d., antradienis

Stebuklų miškas.


Nuo šių metų pradžios Angelo darželio auklėtojos kas dvi savaites ištaiko gražesnį giedresnį rytą ir vedasi vaikučius į už kilometro ar panašiai esantį miškelį. Smagioji draugija pasiima su savimi kelis bollerwagen, į juos vaikučiai renka sąmanas, šakeles, medžio žievę (iš jų paskui daržely daro įvairius darbelius). Iš bėdos vienas ar kitas pavargėlis gali būti šiuo vežimu pavežamas, jei jo kojos nebepaeina. 
Vaikai tą miškelį vadina nuostabiu vardu Zauberwald - Stebuklų miškas. Auklėtojoms fantazijos tikrai netrūksta. Jos prigalvoja vaikams įvairių užduotėlių. Visi drauge klausosi paukštelių čiulbėjimo. Jei laimė nusišypso, tai ir kokį zuikį bei voveraitę pamato.

O dabar apie mišką, bet darželyje:
Šį rytą aš ir kitos dvimetinukų darželinukų mamos pusryčiavome su darželio direktore. 
Veiksmas vyko Muzikos kambary, kuris buvo pavirtęs į patį tikriausią Stebuklų mišką. Ant pusryčių stalo (be daugybės valgomų dalykų) puikavosi sąmanų spalvos aksominė staltiesė, ant jos medžio - šakelės, ant palangės - konkorėžiai ir pliauskos. Ant sienų ir lubų - medžių lapai iš paprasto, gofruoto bei blizgančio popieriaus. Prie durų mus pasitiko (paskui ir išlydėjo) laputės ir stirniuko iškamšos...

Prie pusryčių stalo aptarėme, kaip sekasi mūsų mažiukams darželyje. Taip mums smagu buvo, kad vėliau visai "nusigrybavome" ir ne apie tai šnekėjome, dėl ko susirinkome :)

Man taip gera ant širdies, kad Angelino lanko tokį nuostabų vaikų darželį. Tikrai neturiu kuom skųstis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails