2010 m. birželio 29 d., antradienis

Vakar išsipildė viena mano mažulyčių svajonių... :) Kantrybės, tuoj sužinosit, apie ką aš čia.

Tai gi nuo ko čia pradėjus? Į pavakarę termometras rodė +39° laipsnius... o mes su Angelino, po mano darbų, nepabūgę karščio, nukeliavome į lauką braškiauti...


Vokietijoj ir patiems galima laukuose pas žmones rinkti braškes. Taip daug pigiau, pats gali ne tik į krepšelį rinkti, bet ir į burną dėti, kiek tik širdis geidžia ir į pilvą telpa. Surinkusiems iki 5 kg, 1 kg kainuoja 2.80 eur. (Palyginimui, tie kurie tingi ar nenori patys braškiauti, tai už 1 kg braškių moka 4 eurus). Virš 5 kg šiek tiek pigiau, o virš 10 kg dar pigiau gaunasi.

Angelino pradžioj raškė ir į burną dėjo bet kokias braškes (t.y. ir tas, tik pusiau prisirpusias). Vėliau įsigudrino ir raudonų prisirpusių braškių ieškojo su manimi arba taikėsi iš kibirėlio kokią pačiupti.



Aš tai tiesiog kaifavau nuo braškių sultingumo ir saldumo. Turbūt jų suvalgiau dvigubai tiek, kiek į kibirėlį priraškiau :D


Čia lauko šeimininkų a la palapinė.


Vaikų žaidimų kampelis braškių lauke.


Mano rinktos ir surinktos braškytės... :)


O čia pabandymui padariau tokį labai greitą braškinį tortuką:

2 komentarai:

  1. Ooo, kokia gera mintis ir idėja naujam verslui Lietuvoje :) Pas mus dar negirdėjau, kad kas taip braškes pardavinėtų :)
    O torčiukas tai mmmmm... o kur receptas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai šauni mintis, tik vos kelis mėn. per metus šis verslas klestėtų. Bet kaip pramoga šeimai, tai tikrai nereali ir tokia originali!

    Tortui pagrindą pirkau, ir želatiną pirkau (vok. Torten Guss). Taip, kad užtrukau 5 minutes :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails