2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis
Aguoninių sausainių receptas (pats tas Kūčioms).
Tešlai reikės:
* 400 g miltų
* 150 g sviesto
* 150 g cukraus
* 1 kiaušinio
* 2 valgomų šaukštų tarkuotos citrinos žievelės
* šiek tiek druskos
* 250 g sumaltų aguonų (su visu aguonų pienu maišykite į tešlą)
Citrininiam glajui (galima ir be jo apseiti) reikės:
* Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
+ pasiskaitykite čia.
Į miltus įdėkite sviestą (pjaustytą gabaliukais), įberkite cukraus, įmuškite kiaušinį, įtarkuokite citrinos žievelę, įberkite druskos ir nepamirškite sumaltų aguonų. Viską gerai sumaišykite ir išminkykite.
Tešlą įvyniokite į permatomą foliją ir palikite 1 val. šaldytuve.
Po to kočiokite tešlą (3mm) ir spauskite formelėmis sausainius.
Į įkaitintą orkaitę (175°C) pašaukite sausainius ir juos kepkite apie 10 min.
Jei norite sausainius dekoruoti, tai palaukite kol jie atvės.
Skanaus!
Jūsų Eglė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Išbandysim, bet Klaėdoms, kūčioms netinka nes kiaušiniai ir sviestas į sudėtį įeina. Ar jūs nesilaikot šių lietuviškų tradicijų?
AtsakytiPanaikintiEgle, aš nieko prieš lietuviškas tradicijas neturiu. Aš tik žinojau, kad mėsos negalima valgyt per Kūčias ir viskas.
AtsakytiPanaikintiTai bus mano septintosios Kūčios ne LT, ir ne su lietuviais. Ir gal per šiuos metus užsieny tik kokius tris kartus normaliai sėdėjau prie šventiško Kūčių/Kalėdų stalo, nes vienais metais iš viso nebuvom pasidengę stalo, nes nebuvo iš ko, kitais metais dirbom per šventes, dar kitais nuomojom tik kambarį ir virtuvės neturėjom.
Ačiū už pastabėlę, reikės man daugiau pasidomėti apie lietuviškus papročius ir tradicijas!
O kaip šiemet ar per šventes dirbsit? Tu kaip suprantu tai ne, o tavo vyras? Dabar pagalvojau, kad tokias šventes visai būtu smagu kartu švęsti vis tik ne taip toli vieni nuo kitų esam :)
AtsakytiPanaikintiParašiau tau email ;)
AtsakytiPanaikintireiks išbandyt ir man ką nors iš tavo sausainių asortimento :) tik imbierinių sakiau niekuomet nebekepsiu - man jie tiesiog nesigauna... gal per plonus darau? :S
AtsakytiPanaikintiVat aš irgi imbierinių sausainių nebekepu (užteko vieno karto pernai). Nesigauna ir man :(
AtsakytiPanaikintiO tau rekomenduočiau išbandyti mano "3 in 1" sausainių receptą, arba jei mėgsti "After Eight", tai žadu ryt poryt įdėti ir "After Eight" sausainių receptą ;)