2010 m. gruodžio 13 d., pirmadienis
Kalėdinių sausainių "3 in 1" receptas.
Kodėl "3 in1"? Todėl, kad kiekvienas sausainis yra net trijų skonių: šokolado, marcipano ir apelsinų.
Per šį mėnesį išbandžiau net 5 naujus sausainių receptus, bet šie sausainiai man patys skaniausi, patys pačiausi, todėl receptuku mielai dalinuosi su jumis.
Aną kartą kepiau paršiukus ir avytes, bet Kalėdoms iš "3 in1" tešlos iškepsiu ir Kalėdinių sausainių.
Jums reikės:
* 150 g sviesto
* 50 g marcipano masės
* 100 g cukraus
* 1 pokelio vanilinio cukraus
* žiupsnelio druskos
* vos vos (ant peilio smaigalio) malto muskato riešuto
* 1 valgomo šaukšto apelsinų likerio (ar aromatinių lašelių)
* 1 kiaušinio
* 300 g miltų
* 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
* 50 g kakavos
Susmulkinkite sviestą ir marcipano masę gabaliukais. Įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, muskato riešuto. Įlašinkite apelsinų likerio ir įmuškite kiaušinį.
Kitam inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei kakava. Tada šiuos ir aukščiau paminėtus ingredientus sumaišykite ir gerai išminkykite.
Tešlą įvyniokite į permatomą foliją ir palikite 30 minučių šaldytuve. Paskui iškočiokite tešlą (kažkur 3mm) ir formelių pagalba spauskite sausainius.
Įkaitintoje orkaitėje (180°C) kepkite sausainius 12-15 minučių.
Skanaus!
Jūsų Eglė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Ačiū už receptuką! Reikės išbandyti. :) O kaip glajų ruoši, ir kaip pavyksta taip gražiai jį užtepti?
AtsakytiPanaikintiPabandyk ir parašyk man, kaip patiko tau :) O štai čia esu rašius, kaip glajų paruošti:
AtsakytiPanaikintihttp://angelo-mamos-puslapis.blogspot.com/2010/10/citrininis-pyragas.html
Labai lengvai tepasi šis glajus. Jo reikia negailėti, lai per kraštus varva. Paskui kai truputuką jis apdžius, perkelk sausainius į kitą lėkštę, paskui dar į kitą, jei reikės.
Beje, glajus ilgai džiuva. Tik po paros dėk sausainius vieną ant kito ;)