2010 m. gruodžio 8 d., trečiadienis

Apie darželio reikalus ir Šv. Mikalojaus (Nikolaus) dieną.


Dar praėjusią savaitę Angelino man didžiuodamasis parodė ant jo grupės durų kabančias nuotraukas, kaip jis ir kiti vaikiukai su kepėjo kepurėmis ant galvų, kočioja tešlą ir spaudžia sausainiukus Kalėdinėmis formelėmis.


Šį rytą pastebėjau dar kelias naujas nuotraukas, kaip Angelo ir kiti vaikučiai pozuoja prie stalo su didžiuliu (gal vieno metro ilgio) Stutenkerl (žmogeliuku su pypke iš mielinės tešlos). Gardu buvo visiems!



O dabar truputėlis apie šv. Mikalojaus (Nikolaus) dieną (kalbu apie gruodžio 6 dieną). Geriems vaikams Nikolaus pripildo kojinę ar batą saldumynais, mandarinais, obuoliais ar šiaip kokiais mielais dalykėliais. Jeigu jums įdomu, tai galite pasiskaityti išsamiau apie šv. Mikalojų lietuviškai arba angliškai.

CIMG7082

Šv. Mikalojaus diena buvo pilna siurprizų. Mudu su Angelo, skubėdami į darželį, ant buto durų rankenos iš lauko pusės pastebėjom kabančią kojinę su siurprizu nuo Nikolaus. Iš tikrųjų tai mūsų kaimynės, Max močiutės, darbas :) Bet ji net man nieko iš anksto nepasakojo ir mane pačią nustebino. Šaunuolė kokia! Ją paskui pavaišinau Kalėdiniais sausainiais.

Daržely Angelino laukė dar viena staigmena. Jo šlepetėje radom šokoladinį Nikolaus. Angelo sumislijo patikrinti kitų (dar neatėjusių į darželį vaikučių) šlepetes, ir gudruolis rado dar vieną šokoladuką, visai jam nepriklausantį. Gerai, kad man pavyko įtikinti Angelo padėti radybas į vietą, ir į jas nepretenduoti.

Vakare ėjom į miesto aikštę pas Nikolaus. Pridedu kelias nuotraukas ir video iš šventės:

* Mažieji muzikantai - video (1).

CIMG7084

* Eisena su žibintais - video (2).

* Nikolaus ant žirgo - video (3).

CIMG7088

Angelo iš darželio parsinešė kuponą vienam Stutenkerl gauti, tai paskui po šventės ėjome jo atsiimti.

CIMG7038

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails