2010 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Meduolinio namelio receptas ir brėžinukai.

CIMG7209

Apie savo pirmąjį meduolinį namelį jums užsiminiau dar ketvirtadienį. Šiandien išsamiau parašysiu, kaip jį galima pasigaminti.

*
Šai kokių man namelio detalių prireikė (išsididinkit nuotrauką!):

CIMG7229

p.s. visų dalių po 2 vnt., išskyrus pagrindą!

**
Tešlą dariau iš:

* 150 g cukraus
* 250 g medaus (aš dėjau tamsų ir skystą medų)
* 100 g sviesto arba margarino (aš dėjau sviestą)
* 600 g miltų
* 1 pokelio kepimo miltelių
* šiek tiek druskos
* 1 kiaušinio
* 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
* 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
* Citrinos žievelės (aptarkuokite vieną citriną iš visų pusių)


Puode (ant ugnies) ištirpdykite cukrų ir medų.Tada kartu ištirpdykite ir sviestą (arba margariną).
Atskiram inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Į tą indą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cinamono, gvazdikėlių, sutarkuotą citrinos žievelę ir cukraus-medaus-sviesto (ar margarino) mišinį.

Viską sumaišykite ir gerai išminkykite. Tešlą suvyniokite į permatomą foliją ir palikite bent jau 2 val. šaldytuve (aš palikau visai nakčiai).

Kočiokite tešlą storai (1 cm). Tada apibrėžkite peiliu namelio dalis.

Viską šaukite į įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite apie 15 min.


Namelio dalis ataušinkite. Jas klijuokite cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu arba degintu cukrumi.
Namelį puoškite taip kaip jūs norite arba guminukais (taip kaip aš dariau).


Sėkmės (jos tikrai prireiks ;)) ir skanaus!


Jūsų Eglė

2 komentarai:

  1. Kaip suprantu tas namelis nedidukas toks gaunasi,ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne iš didžiausių, bet ir nelabai mažas. Ar išsididinote nuotrauką? Ten parašyta kiek cm kiekviena kraštinė ir pan.

    Bandykite tešlą daryti iš dvigubos porcijos. Bet tada jau patys paeksperimentuokite, kokio dydžio namukas gausis.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails