2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Apelsinų skonio tešlos receptas sausainiams

CIMG6281

Aš iš šios tešlos kepiau Halloween`o sausainius.

Reikės:
* 250 g miltų
* 1 a.š. kepimo miltelių
* 75 g cukraus
* 1 pokelio vanilinio cukraus
* žiupsnelio druskos
* 1 kiaušinio
* 1 v. š. apelsinų likerio
* 125 g sviesto ( ištirpinto)


Glajui reikės:
* 30 g cukraus pudros
* 2 a.š. skysčio
(baltam glajui - vandens, citrinos sulčių ar pieno;
oranžiniam glajui - valgomųjų dažų (geltonos ir raudonos spalvos) bei apelsinų sulčių;
rusvam glajui - kavos.)
+
įvairių pabarstukų.

Užmaišę tešlą, ją įdėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Formelių pagalba išpjaukite norimas sausainių formas iš 2-3 mm storumo tešlos. Kepkite 200° orkaitėje 8-10 minučių.


Skanaus!

Jūsų Eglė

2 komentarai:

  1. Aha, žiūriu gavosi :).
    Aš pasižiūrėjau, kad pas tave tokių gražių sausainių formelių yra! Mes gal tik šešias turim... Tavųjų sausainių prisižiūrėjus buvau net į ebay įlindus, gal kada prie progos pasiryšiu papildyti kolekciją :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Inga, iš tiesų turime mes nemažai formelių, bet nuo jų sausainių skonis nelabai pasikeičia, viskas priklauso nuo tešlos :)
    Pabandysiu artimiausiu laiku iškepti nuostabius rudeninius sausainius, kuriems jokios formelės nereikia.
    Šiek tiek kantrybės paprašysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails