2010 m. lapkričio 2 d., antradienis
Apelsinų skonio tešlos receptas sausainiams
Aš iš šios tešlos kepiau Halloween`o sausainius.
Reikės:
* 250 g miltų
* 1 a.š. kepimo miltelių
* 75 g cukraus
* 1 pokelio vanilinio cukraus
* žiupsnelio druskos
* 1 kiaušinio
* 1 v. š. apelsinų likerio
* 125 g sviesto ( ištirpinto)
Glajui reikės:
* 30 g cukraus pudros
* 2 a.š. skysčio
(baltam glajui - vandens, citrinos sulčių ar pieno;
oranžiniam glajui - valgomųjų dažų (geltonos ir raudonos spalvos) bei apelsinų sulčių;
rusvam glajui - kavos.)
+
įvairių pabarstukų.
Užmaišę tešlą, ją įdėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Formelių pagalba išpjaukite norimas sausainių formas iš 2-3 mm storumo tešlos. Kepkite 200° orkaitėje 8-10 minučių.
Skanaus!
Jūsų Eglė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Aha, žiūriu gavosi :).
AtsakytiPanaikintiAš pasižiūrėjau, kad pas tave tokių gražių sausainių formelių yra! Mes gal tik šešias turim... Tavųjų sausainių prisižiūrėjus buvau net į ebay įlindus, gal kada prie progos pasiryšiu papildyti kolekciją :)
Inga, iš tiesų turime mes nemažai formelių, bet nuo jų sausainių skonis nelabai pasikeičia, viskas priklauso nuo tešlos :)
AtsakytiPanaikintiPabandysiu artimiausiu laiku iškepti nuostabius rudeninius sausainius, kuriems jokios formelės nereikia.
Šiek tiek kantrybės paprašysiu ;)