2010 m. lapkričio 28 d., sekmadienis
Sausainių niekada nebus per daug arba apie tai, kaip kepiau Kalėdinius ir visai ne Kalėdinius sausainius.
Šią savaitę įsigijau fantastišką knygą su sausainių receptais ir aviuko Šono bei paršiukų formelėmis. Negalėjau viso to gėrio neišbandyti.
Kepiau nuostabiai kvepiančius sausainius (pagal receptą, be įprastų sudėtinių dalių, dar reikėjo marcipano, muskatinio riešuto, apelsinų sirupo ir kakavos).
Kadangi tešlos daug pasidariau, ir vis gi Kalėdos jau ant nosies, tai kepiau dar ir Kalėdinių sausainių.
Štai kas man gavosi šį kartelį:
Labels:
aviukas Šonas,
Kalėdos,
receptai,
sausainiai,
Schaun das Schaf
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
O pas Jus taip dažnai svečių būna, ar tryse įveikiat tokias begales sausainių? :)
AtsakytiPanaikintiMėgstam mes sausainius (skaniausi, aišku, namie kepti, bet ir pirktų nebrokijam) net labai, kuris daugiausiai - sunku pasakyti :)
AtsakytiPanaikintiSvečiams retai kada jų lieka, na jei jie apie savo apsilankymą praneša bent prieš dieną, tai kažkiek sausainių jiems pakavoju, jeigu turiu :)
O jūs kuom smaližiaujat?
Mėgstam ir mes labai sausainius, tik tiek kad aš juos kepu tik kalėdiniu ir velykiniu laikotarpiu, o šiemet panašu, kad iki Kalėdų nei vienų sausainių nesugebėsiu iškepti.
AtsakytiPanaikintiO jau sausainių koks grožis! Iš ko akutės buvo darytos?
AtsakytiPanaikintiAčiū labai, Inga, ir skanūs jie labai buvo, reikės kada prisiruošti ir receptą įdėti čia.
AtsakytiPanaikintiAkutėms tai naudojau juodus rutuliukus iš grūdų dražėj, kuriuos klijavau cukraus pudra sumaišyta su citrinos sultimis.
Čia tie rutuliukai, jų būna įvairių spalvų:
http://www.kaufroboter.de/neu_atino_crm/seitenauswahl_id/183/angebote_id/537804.html