2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Receptas: Velykiniai avinėliai.


Prisiminiau, kad į savo puslapį vis dar nesu įdėjusi pernai keptų ir labai pavykusių Velykinių avinėlių recepto. Gal ir jūs susigundysite! Aš juos žadu kepti ir šiemet ;)

Jums reikės:

* 1 kiaušinio (vidutinio)
* 50 g cukraus
* 100 g sviesto
* 125 g miltų
* 1/2 šaukštelio malto cinamono
* 18 migdolų (baltų, be odelės)
* 18 trumpų cinamono lazdelių (aš vietoj jų dėjau šokolado drožles/ritinėlius)
* 250 g cukraus pudros
* 2 valgomų šaukštų citrinos sulčių




Baltymą atskirti nuo trynio. Cukrų, sviestą, miltus, maltą cinamoną ir kiaušinio trynį išminkyti kartu. Suvynioti į foliją ir padėti 30 minučių į šaldymo kamerą. Tešlą iškočioti 5 mm storumo.  9 apskritimus išpjaustyti, kiekvieną apie 8 cm skersmens. Padėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš likusios tešlos išpjaustyti 9 mažus apskritimus, kiekvieną apie 3 cm skersmens. Uždėti mažus apskritimus (avinėlio galvą) ant didelių apskritimų (avinėlio kūno). Įspausti po 2 migdolus (ausis) ir po 2 cinamono lazdeles (kojas).
Kepti 200° orkaitėje apie 8-10 minutes.


Kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinų sultis sumaišyti kartu. Supilti į maišelį skirtą užšaldymui (Gefrierbeutel), nukirpti mažą kampelį. Piešti garbanėles ant avinėlio pilvo ir galvos. Nepamiršti akyčių ir nosytės. Palaukti kol išdžius ir apibarstyti cukraus pudra.


Skanaus!


Jūsų Eglė

p.s. Daugiau mano avinėlių nuotraukų rasite Austėjos bloge.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails