2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Stalo žaidimai: HABA "Ožiuk, pasislėpk" arba "Geißlein, versteck Dich!".


















Šį kartelį jums pristatysiu  dar vieną Haba žaidimą, pavadinimu "Ožiuk, pasislėpk".

Žaidimo pradžioje, vaikams ir ne tik, pasekama pasaka apie ožkelę ir jos septynis ožiukus, kurie, mamytei išėjus parnešti pienelio, vilkui atidaro duris. Tada, ožiukai nabagėliai, paskutinę akimirką išsislapsto kas kur.






















Po kiekvienu dangteliu, a la kambarėliu, paslepiame po penkis ožiukus. Tada, paeiliui ridename kauliuką. Jeigu iškrenta mėlyna spalva, tai turime atspėti, kiek gi ožiukų slepiasi mėlynąjame kambarėly ir t.t.























Kas teisingai atspėja, pasiima t.y. "išgelbėja" vieną ožiuką iš to kambarėlio. O visiems reikia būti labai budriems, nes po tuo dangteliu nuo tos akimirkos jau vienu ožiuku mažiau slepiasi.

Kas pirmasis surenka septynis ožiukus, tas laimi.






















Beje, kas neatspėja, kie gi tų ožiukų vienur ar kitur tūno, sulaukia bausmės: pas jį atslenka vilkas (žiūrėkite nuotraukose, tas juodas medinukas).

Jei tas pats žmogus antrą kartą neatspėja, o pas jį tuo metu svečiuojasi vilkas, tai tenka vilkui vieną ožiuką, iš tų, kuriuos tas žmogus jau išgelbėjęs buvo, atiduoti.

Gali atsitikti, kad žaidimą laimi vilkas (kai jis pasiglemžia šešis žaidėjų ožiukus).
















Tarp kitko, dėžutėje rasite du žaidimo kauliukus. Vienas skirtas lengvesniam ir paprastesniam žaidimo variantui: jo dvi sienelės yra geltonos, dvi - raudonos ir dvi -mėlynos. Tada prireiks tik trijų atitinkamų spalvų kambarėlių/dangtelių.

O kito kauliuko sienelės (juo mes visada žaidžiame) šešių skirtingų spalvų.
























p.s. kai Angelo spėja, kiek vienam ar kitam kambarėly ožiukų yra, tai aš jo prašau ne tik žodžiu pasakyti skaičių, bet ir tiek pirštukų parodyti. Žinoma, ir aš paskui taip pat darau.


p.p.s. Angelo atmintis tiesiog nuostabi. Kai šį žaidimą žaidėme su močiute ir tetule Aurora, tai mes trys, įpusėjus žaidimui, painiojomės juodai, o Angelo kaip niekur nieko rodos kiaurai per tuos dangtelius matė :D





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails